🎁 Gratis USB-C naar USB-A adapter t.w.v. € 4,95 bij iedere security key (tijdelijk)!
Submenu
Account

Tweestapsverificatie instellen

Als je op onze site terecht bent gekomen, weet je waarschijnlijk al wat tweestapsverificatie (2FA, two-factor authentication) is. Het is een extra beveiligingslaag voor je Hardwaresleutel.nl account. Wanneer je 2FA inschakelt, dien je iedere keer na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord voor het inloggen je security key te gebruiken. Let wel op dat je browsers gebruikt die dit ondersteunen.

Volg de onderstaande stappen om 2FA in te schakelen.

Stap 1: Ga naar jouw "Mijn gegevens"-pagina

Log in en navigeer naar jouw Mijn gegevens pagina. Hier vind je al jouw persoonlijke gegevens en instellingen. Als je naar beneden scrolt zie je de sectie "Tweestapsverificatie".

Security key toevoegen

Stap 2: Security key toevoegen

Klik op de knop "Security key toevoegen" om je authenticatiesleutel toe te voegen. Je browser zal je vragen om een security key te gebruiken. Plug je authenticatiesleutel in en activeer het. Bijvoorbeeld door jouw YubiKey in te pluggen en vervolgens de ronde schijf aan te raken. Het kan zijn dat je browser jou nog voor toestemming vraag. Hier moet je akkoord mee gaan, wil je verder gaan.

Bevestigen toevoegen security key

Als alles goed is gegaan, zie je dat je security key is toegevoegd met de generieke naam "Security key".

Security key toegevoegd aan account

Je kun de naam wijzigen door in het vak rechtsonder op het icoontje met de pen te klikken. Dit is vooral handig wanneer je meerder sleutels wilt toevoegen en je ze wilt differentiëren van elkaar.

Hernoemen van security key

Stap 3: Back-up codes genereren

Met back-up codes kunnen we jouw security keys verwijderen in het geval je deze verloren bent. Het is dus belangrijk dat je deze genereert. Onderaan de pagina "Mijn gegevens" zie je de sectie "Back-up codes".

Nieuwe back-up codes genereren

Klik op de knop "Codes genereren" om 10 nieuwe back-up codes te genereren. Let op: eerder gegenereerde codes zullen komen te vervallen. Bewaar je codes goed op een veilige plek en houdt ze geheim.

Gegenereerde back-up codes

Stap 4: Inloggen

Voortaan als je gaat inloggen word je gevraagd om door te gaan met je security key (na het invoeren van je correcte gebruikersnaam en wachtwoord).

Tweestapsverificatie tijdens inloggen bij Hardwaresleutel.nl

Klik op de knop "Doorgaan met security key" en je browser zal je vragen om je security key te gebruiken. Zodra je die geactiveerd hebt word je doorgelaten in je account.

Security key gebruiken tijdens inloggen