Wat als ik mijn hardwaresleutel kwijtraak?

Wat als ik mijn hardwaresleutel kwijtraak?

Ook al doe je er van alles aan om je spullen niet kwijt te raken, kan het nog altijd voorkomen. Je laat je security key ergens vallen, het wordt gestolen of je vergeet 'm ergens. Wat kun je doen als je je key kwijt bent? Afhankelijk van de platformen waar je je key voor gebruikt verschilt het. Je kunt bij sommige platformen meerdere verschillende multi-factor authenticatiemethodes instellen. Als je dat hebt gedaan, kun je dus op alternatieve wijze inloggen.

Wanneer je op alternatieve wijze in bent gelogd, verwijder dan de ingestelde key die je verloren bent zo snel mogelijk. Zo voorkom je dat een ander probeert in te loggen met jouw key. Lukt het je niet om in te loggen op alternatieve wijze? Neem dan contact op met de service of applicatie waar je wilt inloggen.

Tips om problemen te voorkomen

Er zijn een aantal dingen die je van tevoren kunt doen om te voorkomen dat je wordt buitengesloten uit je account. Ten eerste, stel meerdere, alternatieve, authenticatiemethodes in. Zo kun je in plaats van met jouw security key een andere methode gebruiken om toch nog in je account te komen.

Daarnaast raden we je aan om tenminste één reserve hardwaresleutel aan te schaffen. Wanneer je je eerste sleutel instelt, stel dan gelijk je back-up sleutel in. Zo kun je bijvoorbeeld tot vijf authenticatiesleutels instellen in je LastPass wachtwoordmanager. Bewaar je back-up sleutels op een veilige plaats, afgezonderd van je eerste sleutel. Probeer zo goed mogelijk te voorkomen dat je beide sleutels tegelijkertijd kwijtraakt. Je reservesleutel hoeft niet per se van hetzelfde merk of type te zijn.

LastPass meerdere YubiKeys instellen

Recent gepost